Et eventyrlig eventyr

Uforsk store deler av Fillipinene, få minner for livet

Puerto Princesa er hovedstaden i Palawan og det nest mest populære feriedestinasjonen i provinsen bak El Nido. Også kjent som den reneste og grønneste byen i Filippinene, det byr på et hyggelig bymiljø som ligger i flotte, naturlige omgivelser som inkluderer flotte strender og uberørte skogkledde åser.Det er den viktigste ankomsthuben med fly og ferge til Palawan-øya. Manila er bare en times flytur unna. Selv før utviklingen av internasjonal turisme som startet på 1990-tallet i Palawan, var Puerto Princesa allerede ettertraktet helg eller feriedestinasjon for velstående maniler. Om natten serverer byens kulinariske kultur på et godt utvalg av restauranter som er i stand til å tilfredsstille nesten enhver gane, uansett hva maten krever. Bortsett fra det, har Puerto Princesa et ganske anstendig utvalg av arenaer for festing og clubbing. Det er masse steder å handle her, inkludert diskoteker og restauranter, og du vil sikkert finne et passende sted for deg å hvile i ukestiden i Puerto Princesa.  

 • Nærliggende Honda Bay tilbyr et stort spekter av spennende fritidsaktiviteter med alt fra øyhopping til dykking og mye annet for enhver smak.
 • Nasjonalparken med sin underjordiske elv, et UNESCOs verdensarvsted i 1999 og nevnt som en ny 7 underverk av naturen.
 • Besøk de fantastiske og fantastiske naturressursene og underverkene til byen som danner deler av Filippinene Last Frontier-Puerto Princesa.
 • Besøk El Nido som for øyeblikket er rangert som nr. 4 i Condé Nast Travelers liste over "20 vakreste strendene i verden"
 • Opplev Coron, Maquinit Springs, som er en av svært få saltvann “hot springs”  i verden.Opplev

 
 • Bananbåtkjøring
 • Hjelm Dykking
 • Parasailing
 • Snorkling
 • Padling stående
 • Jet Ski
 • Kitesurfing
 • Vind surfing
 • Havfruedrakt svømming
 • Zorbing

Avganger

Dag til dag reiseplan

DAG 1
Manila - Ankomst

Vi flyr med Emirates fra Oslo flyplass om ettermiddagen. Det blir en kort mellomlanding og flybytte i Dubai.

... ...
DAG 2-3
Manila - Hviledag

Velkommen til Manila! hovedstaden i Filippinene 'The Pearl of the Orient'. Her er en kort introduksjon om byen slik at det blir lettere å planlegge etter en lang reise, din første dag å hva du kan gjøre de neste to dagene med fritid. Vi blir i Manila to netter. Kanskje du vil komme deg ut og shoppe, eller til spaet som vil få deg avslappet og klar for reisen videre. hva med å besøke de interessante og historiske stedene i Manila, dem er det ikke mangelvare på. Hovedstaden er veldig levende om kvelden når det gjelder uteliv og har et utallig utvalg av restauranter hvor du kan finne lokale retter. Kombiner dette med forkjærligheten til speakeasy-barer, håndverksmarkeder og kaffe med en særegen opprinnelse, og det er klart å se at Manila ikke bare er en av Asias mest undervurderte byer, men det er den kuleste.. Det er hovedstaden i Filippinene. Byen er sentrum for landets økonomiske, politiske, sosiale og kulturelle aktivitet. Den ligger på øya Luzon. Manila har vært en hovedstad i landet i fire århundrer, og er sentrum for den industrielle utviklingen i tillegg til den internasjonale kjempe havnen. Filippinene er definert av sine smaragdrismarker, enorme skyskrapere, graffiti-busser, smolende vulkaner, spøkelsesaper, vann buffaloer og smilende, lykkelige folk. Med 7107 tropiske øyer å velge mellom, er Filippinene en strandboms paradis. Det er en øy som passer til enhver smak, fra øde strekninger av sand midt i sjøen, til vulkanske fantasy landskap med skjulte laguner, til de viltvoksende mega øyene. Manila er også kjent for sine strender som er perfekte for en hel rekke utendørs sportsaktiviteter. Metro Manila inneholder flere bemerkelsesverdige attraksjoner som er i UNESCOs verdensarvliste og 45 andre kulturminner. Disse kulturelle attraksjonene er for det meste konsentrert i Manila og gir et glimt inn i byens malaysiske, spanske og amerikanske opprinnelse. De berømte stedene inkluderer de spanske koloni bebyggelsene i Intramuros, verdensarvstedet San Agustin kirke, Rizal Park og noen få art deco- og revitaliserte bygninger som Manila Metropolitan Theatre og National Museum of Fine Arts. Det finnes også moderne attraksjoner som populære Manila Ocean Park, Resort World Manila og det nyåpnede Solaire Resort og Casino, City of Dreams Manila og Okada Manila i Entertainment City.

... ...
DAG 4
Manila - Puerto Princesa

Dette er dagen da vi drar til Palawan-provinsen! Vi flyr dit med en innenlandsk flytur fra Manila til en by som heter Puerto Princesa. Puerto Princesa er hovedstaden i Palawan-provinsen og har rundt 211.000 innbyggere. Etter at vi har landet, samler vi bagasjen og går til minibussen som venter på oss. Minibussen kjører oss til vårt hotell, her vil vi tilbringe de neste 4 dagene. Etter at vi har satt av bagasjen på hotellet, går vi ut for å handle litt badeutstyr og beskyttelsesutstyr, slik at vi er klare for Island Hopping i de neste kommende dagene. Det anbefales å bruke beskyttende fottøy selv om det er trygt. Etter shopping vil vi dra til en fantastisk restaurant med gode variasjoner i sjømat og grillmat hvor vi kan nyte vår tid å bli bedre kjent. Under middagen skal vi gjøre en kort briefing av hva vi har å forvente i denne provinsen, og etter middag går vi tilbake til hotellet for å lade opp batteriene til neste dag.

DAG 5
Puerto Princesa - Utforske byen

Vi starter dagen med en god frokost for så å gjøre oss klare til en bytur og sightseeing rundt om noen av de mest monumentale stedene i byen. Plaza Cuartel er vårt første stopp. Det ser ut som en vanlig bypark med betongbelegg, høye trær og benker. Men tunnelene der skjuler mye spennende historie, 150 amerikanske krigsfanger ble holdt der under andre verdenskrig. Stedet bærer mye historie og vil gi en ide om hvor vanskelig fanger hadde det. Etter det kommer vi til Immaculate Conceptual Cathedral, som er en av de mest kjente turistmålene i byen. Den blåfargede katedralen med sine spisse symmetriske buer har en gotisk håndverkstil som minner om middelalderen i Europa. Etter en lunsjpause, vil vi ta turen til en krokodille gård: Palawan Wildlife Rescue Center, hvor du vil kunne se, fra en trygg avstand, levende krokodiller i alle størrelser fra de nyklekkede til de massive eldre. Du vil også finne flere krypdyr og sjeldne ville dyr, og senere kan du velge å ta et bilde med krokodiller, slanger eller andre krypdyr. Vår siste stopp for dagen går til Bakers Hill som beskrives som en kulinarisk reisendes drømmeland. Dette stedet er kjent for sine nybakte og deilige lokale delikatesser som du kan smake på. Her vil vi ha en avslappende middag og se tilbake på det vi opplevde i løpet av dagen. Resten av dagen går vi tilbake til hotellet hvor vi kan nyte dagen hver for oss.

DAG 6
Puerto Princesa - Øy hopping

Endelig er dagen der vår første Island Hopping-opplevelse har kommet, dette er hva vi kom hit for, og hva vi vil tilbringe hele dagen med å gjøre! Vi skal til Honda Bay rundt 7:30, dette er stedet alle turister går til når de er i Puerto Princesa. Her vil vi oppleve båt cruising mellom øyene, ekstraordinær vannklarhet, varmt vær og en eksotisk atmosfære. Vi hyrer inn en privat båt, vi skal nå til den første destinasjonen som er Starfish Island. Starfish Island har den største bestanden av sjøstjerner i hele Palawan, og du vil få en flott mulighet til å finne store sjøstjerner som du vil kunne ta bilder med. Deretter skal vi til Luli Island, som faktisk er forkortelse for "Lulubog - Lilitaw", som betyr Sink & Rise, som er hva øya gjør; Ved høyvann forsvinner øya, og ved lavvann vises den igjen. Siste stopp i Honda Bay går til Cowrie Island, som er oppkalt etter sjøsneglen, kalt "cowrie". Øya har en rekke cabanas, som er paviljonger og stråtakhytter, alle med utsikt over havet som igjen tilbyr vakre, pittoreske scener. Her vil vi ha vår middag tilberedt av sjømat og annen grillmat som ble høstet eller fanget samme dag. På øyene vil du kunne bade i sjøen, snorkle, sole seg, utforske øya og nyte dagen fullt ut. rundt kl 19:30 burde vi være tilbake og kunne forberede oss på neste dags reise.

DAG 7
Puerto Princesa - Puerto Princesa underjordiske elv å nasjonalpark

Vi spiser vår frokost mens vi snakker om Honda Bay turen fra dagen før. Denne gangen går vi for den våte opplevelsen igjen, men i stedet for øyer går vi under jorden. Vår tar buss og deretter en båt som tar oss igjennom Puerto Princesa underjordiske elv å nasjonalpark. Puerto Princesa underjordiske elv er et beskyttet område av Filippinene. Det har blitt tilføyet UNESCOs verdensarvliste og ligger ca 80 kilometer nord for sentrum. Elva er også kalt 'Puerto Princesa Underground River'. I 2010 oppdaget en gruppe miljøvernere og geologer at undergrunnen har en andre etasje, noe som betyr at det er små fosser inne i hulen. De fant også en hule som måler 300 m over vannstanden, fjellformasjoner, store flaggermus, et dypt krater i elva, flere elvkanaler og nok en dyp hule. Dette er et “MUST” for de eventyrlystne, dette blir et sjeldent vakkert syn å en uforglemmelig opplevelse! Etter all spenningen går vi tilbake til Baker's Hill for en fin middag før vi skal til neste fantastiske syn, som er Firefly Watching. Dette gjør at vi får en sjanse til å være nærmere naturen og nyte den vakre, fredelige og rolige elven, med de nærliggende trærne opplyst, akkurat som juletrær, av ildfluene. Dette er en rolig slutt på dagen som gir litt tid til å huske minnene fra turen så langt.

DAG 8
Puerto Princesa - El Nido

Etter en fin frokost går turen videre til El Nido. El Nido er for tiden rangert som nr. 4 i Condé Nast Travelers liste over "20 vakreste strendene i verden", og CNNGo har kalt det den beste stranden og øy destinasjonen på Filippinene for sin "ekstraordinære naturlige prakt og økosystem". Vi samler våre ting og møtes på minibussen før vi starter reisen. For å komme fra Puerto Princesa til El Nido vil det ta oss ca 3:30 - 4:00 timer, vi får muligheten til å slappe av i bussen og få litt søvn, eller få se skjønnheten i Palawan-provinsen med utsikt til havet langs nesten halvparten av hele Palawan turen. Vi kommer til å gjøre et stopp eller fler, slik at turen ikke blir for vanskelig. Når vi kommer til destinasjonen og hotellet vil vi avlaste våre ting og få litt hvile på hotellet som gjør oss klare for den neste lille aktiviteten. Før vi avslutter dagen, skal vi se solnedgangen i havet, som hevdes å være den fineste og mest romantiske opplevelsen i El Nido. Utenom strandlinja er det en restaurant som har den beste utsikten over solnedgangen, her spiser vi god mat mens vi observerer den majestetiske solnedgangen .

DAG 9
El Nido - Øy hopping

Da er vi samlet til frokostbordet og opplever vår første frokost i El Nido, neste tur i dag går til vår andre Island Hopping-tur! Forbered det beskyttende fottøyet, vanntette posen og vær klar for en hel dag med aktivitet i fantastiske landskap og opplevelser for livet. Vår tur starter med en privat båt og et stopp på en av de mest berømte øyene i Bacuit-skjærgården. Dens tradisjonelle navn er Dilumacad island, men det er mer kjent som Helikopterøya på grunn av sin form - selv om noen synes det ser ut som en kamel, en delfin eller en dinosaur. Du må se med egne øyne for å bestemme hvilken form det minner deg om mest! Etter å ha forlatt Helikopterøya og dens vakre hvite sand og steinete strand, vil vi lande på Matinloc Shrine. Dette stedet pleide å operere som et kloster og skole som nå er forlatt, her kan du gå rundt å utforske på egenhånd. Etter lunsj vil du bli tatt til tre strender: Secret Beach, Star Beach og Hidden Beach. Vi vil ikke fortelle deg alt om disse stedene, for ikke å ødelegge oppdagelsen. Men vær sikker på at deres navn ikke er valgt tilfeldig, og at du vil bli overrasket av deres fjernhet og rolige skjønnhet. Turen slutter rundt kl 19.00, og vi vil dra tilbake til hotellet for å slappe av og forberede oss på neste dags reise.

DAG 10
El Nido - Klatre Taraw Peak

For denne opplevelsen blir vi nødt til å avspasere frokosten fordi vi skal klatre klokka 5:00! Hvis du vil se hva El Nido har å tilby av landskap, ta fantastiske bilder og nyte utsikten, må vi klatre til et sted som heter Taraw Peak. Ikke bare får vi en vakker “birds eye view” utsikt over El Nido, men vi går tidlig opp for å få med oss soloppgangen fra toppen. denne klatre turen er ikke for alle fordi vi skal klatre opp en relativt bratt bakke som ligger 230 meter over havnivået, og vi skal klatre på limestones for å komme til reisemålet. Men belønningen, er en "must see to believe" opplevelse. Deretter drar vi tilbake til hotellet med fritid til å oppleve enten bylivet, som du enkelt kan komme til og fra, med hjelp av tricycles, El Nido byr på mange spennende butikker og stranden i nærheten er perfekt for å slappe av og nyte varmen med nærliggende sjø man kan kjøle seg ned i, det er også dykkemuligheter her.

DAG 11
El Nido - Coron

Etter frokost pakker vi og takker for oss,vår neste destinasjon er Coron!. Vi tar en lokal hurtigferge for å komme dit med en estimert reisetid på 3 timer, så spenn deg opp og nyt den fantastiske havutsikten på vei til neste stopp. Coron, Palawan er hjemsted for Coron Island Natural Biotic Area, som er oppført i natur kategorien av UNESCO World Heritage Tentative List. Coron var tidligere en ukjent fiskerby, og nylig begynte den å dukke opp på kartet for turisme. Den nylige oppmerksomheten skyldes mye grunnet alt fra amatørvideo på facebook som får 100 millioner visninger til topp bloggere som skriver om det for å sette det på alles “Bucket List”. Det er fordi Coron er uten tvil den mest pittoreske delen av Palawan, som ble kåret til Best Island i verden av Travel + Leisure-lesere flere år på rad. Når vi kommer til hotellet, tar vi en liten pause før vi går ut på middag. Vår idé er å komme til byen og nyte den avslappende kvelden før man forbereder neste aktivitetsdag.

DAG 12
Coron - Øy hopping

Tid for en fin frokost før vi forbereder oss på mer Island Hopping, Nesten hele dagen skal vi tilbringe blant de vakreste øyene og mest turkise vannet du noensinne har sett. Du vil kunne besøke idylliske øyer og innsjøer og utforske alle de morsomme aktivitetene som ligger i vente! Start dagen med å nyte solen i den pulveraktige hvite sanden på CYC Beach eller ta en forfriskende dukkert i det kjølige krystallklare vannet før du utforsker med snorkel langs Coral Gardens blomstrende koraller og diverse marine arter. Nyt en velsmakende lunsj piknik på Atwayan Beach for å lade opp til neste stopp som er Hidden Lagoon, og opplev den unike kombinasjonen av ferskvann og saltvann som leverer hver sin temperatur som blir en merkelig blanding av varmt og kaldt, sjelden følt i andre noe annet sted i verden! Etter litt mer snorkling på Quin Reef, avslutter du turen med litt tid på Kayangan Lake, kjent som den reneste innsjøen på Filippinene. Etter øyhoppingen, er vi på vei til hotellet rundt 19:30 hvor vi kan la dagens inntrykk få synke inn, nyte litt hviletid til neste dag.

DAG 13
Coron - Tapyas fjellet

Vi samler oss til frokost mens vi går igjennom forberedelser til vårt neste eventyr denne dagen, som inneholder klatring og varme saltvannskilder! Ta med godt fottøy og mye vann, og et håndkle fordi vi skal opp på Mt. Tapyas. For å komme til toppen må vi erobre 742 trinn eller bestige 210 meter over havnivået. Men når vi kommer dit, får du se en fantastisk utsikt over Coron Town under oss som strekker seg utover både Busuanga Island og Coron Island. Etter litt tid å bilder klatrer vi ned for så å ta en velfortjent lunsj og kanskje hvile litt før vi drar til varme kilder. Bare en 20-minutters kjøretur fra Coron byen er en varm saltvannskilde i fjellet. Kilden har også en utrolig utsikt over havet. Maquinit Springs er en av svært få saltvannskilder i verden. To bassenger som er bygget i mangroveskogen, med en liten strand like nedenfor. Naturlig varmt vann fra en underjordisk vulkan strømmer inn i bassengene for å produsere den terapeutiske kilden. Om kvelden kommer vi til å se solnedgangen som belyser himmelen i rosa og lilla farver.

DAG 14
Coron - Fritid i Coron

Etter alle turene, klatringen og øyhoppingen tar vi en pause, så vi kan nyte litt egentid ettersom man selv ønsker, da dette er vår siste dag på Coron. Spør vår guide hvis du lurer på noe, guiden kan foreslå forskjellige turer eller opplevelser du kanskje vil prøve denne dagen. Ellers kan du nyte soling, svømming, snorkling og mye mer, alt lett tilgjengelig fra der vi bor.

DAG 15
Coron - Tilbake til Manila

Velkommen tilbake til Manila, vi håper at alle har hatt det bra og fikk oppleve storslagne eventyr. Selv om det til tider var kanskje litt utmattende, men vi vet at du har fått mange gode minner å ta med deg videre hjem. Vi ses i kveld for den siste gruppemiddagen!

DAG 16
Manila - Shopping og byopplevelser

Hvis du trenger tips eller kanskje en guide til å vise deg rundt, hjelper vi gjerne med det. Vi kan nevne flere toppattraksjoner i Manila passende for fritid. Alt du ønsker som f.eks kjøpesentrene, hvor du finner restauranter, kaffebarer, eller kanskje du vil skjemme deg litt bort med spa og skjønnhetsvelvære, det er veldig mye spennende rundt om i Manila. Håper du får en flott dag i det varme været.

... ...
DAG 17
Manila - Oslo

Vi tar farvel med Filippinene, og gjør oss klare for hjemreisen.

DAG 18
Oslo

Velkommen tilbake til Oslo. Takk for at du valgte Hidden Paradise, vi håper å få se deg igjen neste gang..

Generell Informasjon