Opplev Fillipinenes majestetiske risterasser

En reise for livet

Den største av de filippinske øyene, fastlandet i Luzon er oversvømmet med filippinsk sjarm. En region som inviterer til uforglemmelige stunder, Nord Luzon en nasjon i miniatyrer. Machete-bærende fjellbeboere er raske til å smile og raskere til å dele sin risvin. Ugjennomtrengelig jungel skjuler unike insekter. I de spanske kolonistedene bryter sollyset gjennom skjellvinduer. Opplev øde øyer med uberørt landskap.


Vansklighet
+
Your Guide for the trip
test
Første tilgjengelige avgang
03.11.2019
Varighet på turen
52 dager
Pris fra
300,-

Opplev

  • Fluefiske
  • Øyhopping
  • Seiling i solnedgang
  • ATV Riding
  • Dykking
  • Klippestuping
  • Omvendt bungee
  • Pub Crawling
  • Zipline

Avganger

November 2019
Avgang
03.11.2019
Reisetittel
Alexandra test NO
Varighet
52 dager
Tilgjengelighet
Tilgjengelig
Pris
300,-
Desember 2019
Avgang
11.12.2019
Reisetittel
Luzon Alexandra NO
Varighet
1 dager
Tilgjengelighet
Ikke tilgjengelig
Pris
100,-

Dag til dag reiseplan

DAG 1
Manila - Ankomst

Vi flyr med Emirates fra Oslo flyplass om ettermiddagen. Det blir en kort mellomlanding og flybytte i Dubai.

... ...
DAG 2-3
Manila - Hviledag

Velkommen til Manila! hovedstaden i Filippinene 'The Pearl of the Orient'. Her er en kort introduksjon om byen slik at det blir lettere å planlegge etter en lang reise, din første dag å hva du kan gjøre de neste to dagene med fritid. Vi blir i Manila to netter. Kanskje du vil komme deg ut og shoppe, eller til spaet som vil få deg avslappet og klar for reisen videre. hva med å besøke de interessante og historiske stedene i Manila, dem er det ikke mangelvare på. Hovedstaden er veldig levende om kvelden når det gjelder uteliv og har et utallig utvalg av restauranter hvor du kan finne lokale retter. Kombiner dette med forkjærligheten til speakeasy-barer, håndverksmarkeder og kaffe med en særegen opprinnelse, og det er klart å se at Manila ikke bare er en av Asias mest undervurderte byer, men det er den kuleste.. Det er hovedstaden i Filippinene. Byen er sentrum for landets økonomiske, politiske, sosiale og kulturelle aktivitet. Den ligger på øya Luzon. Manila har vært en hovedstad i landet i fire århundrer, og er sentrum for den industrielle utviklingen i tillegg til den internasjonale kjempe havnen. Filippinene er definert av sine smaragdrismarker, enorme skyskrapere, graffiti-busser, smolende vulkaner, spøkelsesaper, vann buffaloer og smilende, lykkelige folk. Med 7107 tropiske øyer å velge mellom, er Filippinene en strandboms paradis. Det er en øy som passer til enhver smak, fra øde strekninger av sand midt i sjøen, til vulkanske fantasy landskap med skjulte laguner, til de viltvoksende mega øyene. Manila er også kjent for sine strender som er perfekte for en hel rekke utendørs sportsaktiviteter. Metro Manila inneholder flere bemerkelsesverdige attraksjoner som er i UNESCOs verdensarvliste og 45 andre kulturminner. Disse kulturelle attraksjonene er for det meste konsentrert i Manila og gir et glimt inn i byens malaysiske, spanske og amerikanske opprinnelse. De berømte stedene inkluderer de spanske koloni bebyggelsene i Intramuros, verdensarvstedet San Agustin kirke, Rizal Park og noen få art deco- og revitaliserte bygninger som Manila Metropolitan Theatre og National Museum of Fine Arts. Det finnes også moderne attraksjoner som populære Manila Ocean Park, Resort World Manila og det nyåpnede Solaire Resort og Casino, City of Dreams Manila og Okada Manila i Entertainment City.

... ...
DAY 3
Hundred Islands - Ankomst

Arrival earlier in the afternoon in Pangasinan, heading directly to the hotel and catch some rest, we’ll bring you in town for a city trip before we’re heading to dinner. Here we’re staying 2 nights. We’re going to let you experience the traditional food tripping, where you can taste some of the delicious local delicacies in terms of vegetables, meat, and seafood. Absolutely perfect with a taste of Philippine local beer, good talk with some fellow travelers with a relaxing night after a long travel from Manila.

... ...
DAY 4
Hundred Islands - Island Hopping

Having breakfast in the hotel and getting ready for the day full of adventures and memories you will never forget. Island hopping to the most popular tourist spot in Pangasinan. The Hundred Islands is a group of 124 islands at low tide and 123 at high tide, islets scattered over Lingayen Gulf, believed to be formed more than 2 million years ago. Among which Hundred Islands National Park is the most famous one known as of the original Eight Wonders of the World and is a first national park and protected area. With more than hundreds of islands harboring white sand beaches, caves, limestone rocks, and cliffs and rich marine life, Hundreds Islands guarantee a well worth escape in this part of Pangasinan. Hopping from one island to another island using a boat where you can see a very fascinating view which you might only see in this place. Includes visiting the most visited island which is Governor’s Island, Quezon Island, Marcos Island, Pilgrimage Island and Children’s Island which posses each own beauty. You can swim in most of the islands during the tour and don’t forget to take a lot of photos during the visit. You’ll probably starve after an exhausting enjoyable and amazing trip, but don’t worry we’re to bring you to the restaurant where you can savor the fresh seafood and gorgeous views before we continue the adventures.

... ...
DAG 5
Hundred Islands - Øy hopping

Starter med en god frokost på hotellet som gjør deg klar for en dag full av opplevelser og minner du aldri vil glemme. Øy hopping til det mest populære turiststedet i Pangasinan. The Hundred Islands er en gruppe på 124 øyer ved lavvann og 123 ved høyvann, de er spredt over Lingayen-bukten, antatt å bli dannet for mer enn 2 millioner år siden. Her har vi blandt annet berømte Hundred Islands National Park som er kjent som en av de åtte underverkene i verden, og er landets første nasjonalpark og et beskyttet område. Med flere enn hundrevis av øyer som har hvite sandstrender, grotter, kalkstein, klipper og ett rikt maritimt liv. Hopping fra en øy til en annen øy med båt hvor du kan se en veldig fascinerende utsikt som er unikt kun for dette stedet. Øyhoppingen inkluderer besøk de mest populære, som er Governor Island, Quezon Island, Marcos Island, Pilgrimage Island og Children's Island som har hver sin egen unike skjønnhet. Du kan svømme på de fleste øyene under turen, ikke glem å ta mange bilder under besøket. Sulten melder seg nok utover dagen, så vi tar et mellomstopp på en restaurant hvor det serveres nydelig lokal fersk sjømat med en vakker utsikt før vi fortsetter utflukten.

DAG 6
Baguio - Ankomst og uforglemmelig utsikt

Vi drar 09:30 om morgenen ifra Pangasinan og anslått ankomst i Baguio er klokken 13:30 på ettermiddagen hvor vi drar direkte til hotellene for innsjekking og litt hvile før vi besøker en av de berømte attraksjonene 'Mines View Park '.Vi blir boende 2 netter i denne vakre fjellbyen. Vår guide vil hjelpe deg med tips å instruksjoner for hele varigheten av reisen og veilede deg i alle destinasjoner. Det er en lang kjøretur, men vi kan love deg at du kommer til å elske det vakre fjellrike landskapet. Det blir Pit stops for en rask mat bit, strekke på bein og ta litt bilder langs hele reisen oppover. Baguio er best kjent som "Sommer Capital of the Philippines", med sin roligere”laidback” atmosfære som gjør dette til et sted å unnslippe kaotiske scener i Manila. Baguio tilbyr sine besøkende kjølig vær, vakker natur, mange restauranter og en kulturelt berikende opplevelse. Her er det rikelig med furutrær, så Baguio er også kjent under navnet City of Pines. Byen oppsto som en fjell-utpost av amerikanerne på 1990-tallet. Veiforbindelsen er en “ålende” vei kjent som Kennon Road, og byen ble planlagt av den anerkjente arkitekten og byplanleggeren Daniel Burnham. Det ble raskt oppnådd som et populært turistmål til nærliggende byer, som rømte varmebølgen og folkemengdene. I 1990 har byen blitt skadet sterkt av det ødeleggende jordskjelvet i Central Luzon, men byen har siden blitt gjenopprettet. Baguio har et fuktig subtropisk klima, med kjøligere temperaturer på den kalde tørrperioden og mildere temperaturer i løpet av resten av året. Den kaldeste registrert i byen er 6,3˚C. Frost kan danne seg under de kaldeste nettene mellom november og april. Den milde tørre sesongen er Baguios høysesong for turister.

DAG 7
Baguio - Landskap og parker

Dette er den andre dagen i Baguio. Vi sørger for at alle har fått i seg frokost på hotellet og er pakket å klare for neste destinasjon. Vi reiser klokken 9:30 om morgenen, på vei til Bencab Museum, definitivt en av Baguios mest interessante turistattraksjon. BenCab står for Benedicto Cabrera, hyllet som en av de store mesterne i samtidskunst, som nå er 76 år gammel. Det er et vakkert museum, og har spennende kunst fordelt på 4 etasjer. Du kan også slappe av og nyte den friske luften i nydelige landskap, kjølig vær og skjønnheten i naturen utenfor museets hage og ved Duck Pond. Museet har også tribal Cordilleran kunst med mange utskjæringer og gjenstander knyttet til den rike Cordillera kulturen. Et av høydepunktene i museet er bul'ul (risgudene), det antas å være mektige voktere av avlingene som igjen er ansvarlige for en rikelig høsting. Neste sted å besøke er Burnham park, som var en sentral funksjon av Baguio da byen ble planlagt og ble utviklet som et tilfluktssted for det amerikanske militæret og er i dag et kjent landemerke. Det tjener som en stor attraksjon for både avslapning og fritidsaktiviteter. Parken har en menneskeskapt innsjø, kjent som Burnham lagun, plener, skogkledde områder, asfalterte veier og mange vakre blomsterbed. Besøkende på stedet kan leie båt og ro på innsjøen. Den asfalterte stien er ideell for rolige spaserturer. Parken fungerer som et naturskjønt sted for turgåing og fotografering. Etter parken tar vi turen til herskapshuset, dette er det offisielle sommerpalasset til Filippinenes president. Det ble bygget i 1908 for å tjene som den offisielle sommerboligen til den Amerikanske regjerings generalen. Boligen ble også brukt som et sted for en hel del viktige hendelser gjennom årene og har vært stedet for flere antall internasjonale konferanser. Det består av hovedbygning og et gjestehus i elegant utformet spansk kolonistil. Turister kan besøke det tilhørende museet som inneholder presidentens memorabilia. Over veien ligger Wright Park som du også kan besøke som er en rolig promenade med et flott langt reflekterende basseng omgitt av furutrær og hvor ponieridning for barn er tilgjengelig for utleie. Det neste stedet å besøke er et av de berømte Baguio natt markedene som bringer liv og farge i byen etter solnedgang. Hundrevis av turist flokker gatene for å kjøpe varer og lokalt produserte produkter. De livlige nettene begynner klokken 21:00. Det er hundrevis av butikker, også kalt "ukay-ukay" som er populært på Filippinene. Den inneholder brukte produkter og kvalitetsartikler solgt til en svært rimelig pris med et bredt spekter av valg. Det unnlater aldri å tiltrekke seg kunder og reisende, sansene dine vil sikkert bli overveldet med fargerike gjenstander og ting. Produkter som tilbys her er, alt fra vesker, fottøy, klær, digitalt tilbehør, kjøkkenutstyr og noen lokale produkter og souvenirartikler. Siden det er mange mennesker, bør du være oppmerksom på dine eiendeler for sikkerhets skyld. Det blir både morsomt og spennende å finne gode funn på dette stedet. Men la oss ikke glemme mat og lokalt øl, etter nattmarkedet kan vi spise middag i Baguio Craft Brewery. Dette er en av de fantastiske tingene i Baguio en unik øl og mat paring opplevelse. Baguios første bryggeri tilbyr et utvalg av smaker som vil holde både nysgjerrige amatører og den ivrige ølentusiasten på tærne. Alt er laget av naturlige ingredienser - ingen kjemikalier eller tilsetningsstoffer- slik at du våkner neste dag uten bakrus. Dette er det perfekte stedet å slappe av med venner å bli kjent med medreisende over en øl. I denne restauranten kan kunder nyte nybrygget øl laget av Baguios friske gårdsprodukt. Å besøke byen vil aldri være komplett uten å oppleve den beste smaken av det lokale ølet. Dette stedet vokste fra en enkel inspirasjon til en av de beste stedene i Baguio City. Det ble startet som et enkelt hjemmebryggeri. Grunnleggeren lærte å brygge øl i garasjen da han bodde i Canada. Da bestemte han seg for å flytte sitt eget bryggeri til Filippinene og åpnet døren først 2014 i Baguio City. Bryggeriet tilbyr 21 forskjellige håndverk produserte smaker fra sine kraner. Ølet har en tydelig smak og bitterhet. Frukt ølet er deres bestselgere, samt øl brygget av hvete og stekt malt. En kulinarisk opplevelse med flere kombinasjoner av tradisjonell filippinsk mat sammensatt med passende øl.

DAG 8
Banaue - Ankomst og utsikt

Vi er på vei til det nye eventyrstedet, Banaue Rice Terraces “Trappen til himmelen” Det tar 5 timer og 20 minutter før vi når målet vårt. Vi vil reise blant majestetiske fjellområder som vil forbløffe deg med fantastiske utsikter langs hele veien. Banaue er byen plassert i Cordillera fjellkjeden som ligger på Nord-øya Luzon. Det er hovedsakelig besøkt for sine fantastiske risterrasser, som er et UNESCOs verdensarvliste, beskrevet som '' et levende kulturlandskap med enestående skjønnhet``. Banaue-risterrassene ble hugget inn i fjellene i Ifugao av ​​forfedrene til urfolkene . De berømte terrassene blir av og til kalt `` Eight Wonder of the World`` og er bosatt med eksepsjonelt hyggelige folk. Dette ble bygget med minimalt utstyr; stort sett for hånden. Vi befinner oss ca. 1500 meter over havet. Terrassene får vannet gjennom et gammelt vanningsanlegg fra regnskogen over terrassene. Det sies at hvis terrassene ble satt ved siden av hverandre, ville det strekke seg over halvparten av kloden. De trodde at alderen på terrassene var over 2000 år gammel, men flere forskere hevder at de ble bygget lenge før. Vi ankommer til hotellet tidlig på ettermiddagen. Etter vi har fått summet oss og fått litt hvile etter en lang kjøretur. Vil vår lokale turguide bringe deg til de beste utsiktspunktene i byen for å få et overblikk av det perfekte landskapet av risterrasser,Så glem ikke å ta med kameraet ditt for den fantastiske utsikten, spesielt på sen ettermiddag ved solnedgang. Banaue-utsiktspunktene har mange spennende suvenirbutikker hvor du ser flere Ifugao-tresnitt arkitektur og mye spennende mat og tilbehør som du kanskje vil ta med hjem som en gave. Før vi drar til en velfortjent middag, tar vi en liten runde på det vi måtte ønske å få med oss av vakre fantastiske Banaue. Hva skal man spise i Banaue? Kjøkkenet er generelt veldig bra med ris, lokale grønnsaker og kjøtt kombinasjoner og eksotiske retter unikt for Filippinene.

DAG 9
Banaue - Fottur på hovedpunktet av turen

Etter en god frokost med lokal nytrukket kaffe på hotellet er vi alle klare til å utforske et av de beste reisemålene i Luzon. Vårt første besøk går til Banaue museum, dette stedet inneholder mange elementer som viser Ifugao-kulturen. Det ble opprettet av den berømte antropologen Otley Beyer og har en uvurderlig samling antikke vaser, våpen, perler, møbler, klær, antikke kart, bilder, og skrifter, som gir de besøkende et dypere innblikk i Igorots levesett og kulturarv. Et pluss er en utmerket kaffebar og kafé som har flott utsikt over byen og dalen. Neste tur går til Batad risterrasser hvor du også kan finne Tappiya Falls. vi befinner oss nå ca 18 kilometer fra Banaue byen. Batad ligger i Ifugao provinsen og er en fjerntliggende landsby med rundt 1500 innbyggere. Det sies å være en de beste og mest bevarte risterrassene i Cordillera regionen og har vært en UNESCO World Heritage Site siden 1995. Batad attraksjon regnes som den beste av alle risterrasser i regionen og selv i hele Filippinene. Gjennom årene kommer stadig mer turister, lokalbefolkning og utlendinger generelt flokker til denne siden av Cordillera for å oppleve de fantastiske terrassene langs hele fjellsiden av den lille landsbyen. Stiene langs terrassene er omringet av spektakulær natur i og rundt landsbyen, her venter blant annet virkelig vakre fossefall som kommer fra høyt oppe fra fjellet. Tappiya falls betraktes som en av de skjulte skattene i Cordillera. Stor forfriskende foss rett i hjertet av fjellene. Dette er fantastisk sted å slappe av og et perfekt sted å kjøle seg ned litt med en dukkert etter en dag i de varme risterrassene. Husk å ta med komfortable sko og glem ikke badetøy.

DAG 10
Banaue - Siste dag i risterraser

Siste dag med eventyr i Banaue. Vi tar vår siste tur til Hapao Rice Terraces, som er et av de fem stedene i Ifugao som er inkludert i UNESCOs verdensarvliste under kulturlandskap kategorien. Hapao er flatere enn Batad eller Banaue. men med den samme fantastiske utsikten på vei opp og ned med ikke minst vennlige mennesker. Turen er hovedsakelig en mye enklere tur med bare en liten kort seksjon hvor det er litt brattere, Sammenlignet med Batad er dette en mye enklere vei, men like så imponerende. Det er en elv på bunnen av terrassene som kommer fra flere fossefall i området og en liten naturlig varm kilde på siden av den kalde elva. En fantastisk perle for både stor og liten gammel som ung. Pass på at du har kameraet klart her er det veldig naturskjønt!

DAG 11
Sagada - Ankomst og besøk av de hengende kistene

Det er på tide å si farvel til de fantastiske risterrassene og et herlig eventyr i Banaue. Etter frokosten er vi klare til å reise, la oss fortsette å utforske fjell provinsen. Sagada er neste destinasjon,vi blir boende to netter i hytter siden det er ikke er mye annet av hotell på dette stedet, men vi sørger for at innkvarteringen er flott og med de imøtekommende lokal folkene her blir dette to flotte dager. Vi kommer tidlig på ettermiddagen til våre hytter,etter utpakking av ting å litt hvile, går turen til de hengende kistene som også ligger nær Sumaguing Caves. Sagada er en 5th class province i fjellprovinsen. Det er kjent for sine vakre huler, hengende kister, samt de fredelige fjellene. Echo Valley finner vi de hengende kistene høyt oppe i klippene, mens århundre gamle kister stables i gravsteder som Lumiang Cave. Den nærliggende Sumaguing Cave har uvanlige kalksteinformasjoner. Sagada er en verden unna hva folk flest kan forestille seg når man viser Filippinene med fantastisk øyer fylt med hvite sandstrender og nesten utrolig klart vann i nyanser av turkis og smaragdgrønn. Sagada har ikke det, det har frodige grønne fjell, frisk furu-duftende luft, førsteklasses mat, vanedannende lokal kaffe, risterrasser, forfriskende fosser og flere eventyrlige aktiviteter. Spennende lokal kultur og tradisjoner, som Igorot folk er sterkt stolte av. Dette stedet er verdt å besøke enten du vil slappe av eller utfordre deg selv med et eventyr.

... ...
DAG 12
Sagada - Siste dag

Andre og siste dag i Sagada. Vi tar en avslappende og mer overkommelig tur til Marlboro Hills Blue Soil denne dagen. Guiden vår vil komme med oppmøte tid da vi starter grytidlig. Vi anbefaler alle å bruke passende klær som passer for kjølig vær. Det kan være litt vind og kaldt på toppen av bakken, spesielt tidlig på morgenen. Men du kommer til å oppleve noe unikt i Sagada som den vakre soloppgangen på toppen av Marlboro Hills, 360 graders utsikt over Sagada og dens magiske utsiktspunkt over havet av skyene. Det er en enkel tur, og du vil definitivt nyte den kjølige brisen og lyden av trærne. Den fantastiske utsikten over stedet er nok til å få deg til å tro du drømmer. Det er også hester som bor på dette stedet, er vi heldige for vi se noen av dem. Husk å ta med deg en flaske vann og litt snacks. Etter turen, anbefaler vi deg å ta en rolig spasertur rundt i byen. Selve byen er vakker og definitivt verdt å utforske.

DAG 13
Sagada - Neste stopp Laoag

Vi forlater Sagada tidlig om morgenen. Vi prøver å få i oss litt frokost før vi drar hvis ikke stopper vi ved en av restaurant eller kafé langs veien.Lunsj tar vi i Vigan, hvor sammensmeltingen av spansk og filippinsk mat som gjør den unik av sitt slag. Dens historie er i virkeligheten en smeltedigel av de innfødtes filippinske retter med en twist fra det 21. århundre. Reason one Vigan City er en av de beste i Filippinene av alle. Etter lunsj fortsetter vi reisen direkte til hotellet i Laoag. Her er litt om Laoag City også kalt City of light eller Sunshine City som er hovedstaden i Ilocos Norte å ligger i nordvest Luzon. Laoag kom fra Ilocano-ord som betyr lys, klarhet eller lysstyrke. Det er kjent for sine historiske steder, strender og den velbevarte spanske kolonistaden Vigan. Museo Ilocos Norte er det første vi skal besøke før de stenger klokken 17.00. Dette er et lite museum som viser artefakter og andre gjenstander som utforsker lokal og regional kultur og kulturarv. En av de bedre etnografiske museene i Filippinene. Den har en stor samling av Ilocano, Igorot og Itneg tradisjonelle klær, husholdningsredskaper, seremoniell instrumenter og mer. Dette er et “must” for de som liker historie. Om natten har Laoag mer utbredt natteliv enn mange andre byer i Luzon. De har også en lokal versjon av empanada(Deig med ulike fyll) mer kjent enn Vigan, og kjent over hele landet med sin tykkere skorpe. Og hvis du vil ta en tur og få litt frisk luft, er det flere flotte parker i byen og også et spennende nattmarkedet.

Dag 14
Laoag - Utforske byen

Vi starter dagen med en god frokost før vi begir oss ut og besøker interessante turistattraksjoner rundt om i byen. Vår guide vil hjelpe deg med å planlegge dagen. Først er den berømte Saint Augustine-kirken, kjent som Paoay-kirken, den er en romersk-katolsk kirke fullført i 1710 og kjent for sin distinkte arkitektur. Kirken er majestetisk og gammel, et syn å se med sine enorme pilarer og fasade som forteller dens historie. Stedet har sin egen rustikke sjarm. Kirken er erklært som en nasjonal kulturskatt av Filippinene i 1973 og et av UNESCOs verdensarvsted under den kollektive gruppen av barokke kirker på Filippinene i 1993. Neste besøk går til St. William-katedralen også kalt Laoag-katedralen, den ble bygget 1612 av Augustinian Friars som erstattet et tidligere trekapell. Det fungerte som hovedkvarter for bispedømmet i Laoag. Kirken er kjent for sin italienske renessanse design, og har en unik to-etasjers hvit og krem farget fasade i en meget overdådig stil. Designet er består av noe som er kalt earthquake baroque en særegen stil unik for filippinene. Bildet av skytshelgen som vises i nærheten av toppen er en dypt innfelt uthogging, og en annen kan ses av kirkens inngang. Katedralens barokke klokketårn ligger 85 meter unna, som er et sted av interesse. Det heter Bantay Bell Tower, men det er kjent som Sinking Tower fordi det har sunket under egenvekt på grunn av seismisk aktivitet gjennom århundrene. Det er "trodd" at det historiske tårnet synker med en tomme på hvert år. Det mystiske klokketårnet har kontinuerlig pirret nysgjerrigheten til folk som besøker det. En av oddities besøkende kan merke er tårnets avstand fra byens viktigste katedral St. William. Vanligvis er klokketårn bygget eller festet til katedralen eller få meter unna, men av en ukjent grunn bygde man klokketårnet 85 meter fra døren. Det er antagelig bygget etter jordskjelvet i 1707. Dette klokketårnet er perfekt også om natten, det er vakkert og pittoresk mens det belyser den sjarmerende byen. Men før vi fortsetter å besøke andre steder, vil vi la deg smake på det lokale kjøkkenet til lunsj. Deretter går vi til Taoid-museet, som er et av de siste tilleggene du kan besøke i Ilocos Norte. Museet viser utstillinger av Cordillera-stammene, med relikvier og kunstverk. Taoid er en Iluko som betyr felles arv. Museet er delt inn i syv seksjoner med ulike aspekter i kulturen og kulturenes livsstil som du vil se og oppdage når du besøker stedet. Du har lov til å berøre og inspisere en del av gjenstandene, slik at din erfaring i museet blir mer interaktiv. Ikke bli overrasket hvis du ser en menneskeskalle her. Cordilleran-folkene var kjent som en hodejegere, og du kan også finne en kiste for å lagre forfedrene. Dette ekstremt godt utførte museet er klart verdt tiden din. Videre drar vi til et sted som heter Malacanang i nord, det pleide å være en bolig for familien til Ferdinand Marcos da han var Filippinens president. Det er nå et presidentmuseum. Den ble bygget av den filippinske turistmyndigheten i 1977 for Marco 60-årsdag og fungerte som en offisiell bolig for presidentens familie når de var i Ilocos Norte. Det er et to-etasjers herskapshus med utsikt over Paoay-sjøen, og består av 7 rom med hvert rom som har et tema av historiske hendelser fra Marcos-tiden. Paoay Lake, er også en nasjonalpark og et opplevelsessted som du vil som ligger i Macanang of the North. Før vi avslutter dagen, la oss stoppe ved et veldig enkelt monument, men et bemerkelsesverdig et, som er en av de historiske landemerkene i Laoag. Denne strukturen ble reist da det spanske monopolet på tobakk ble løftet og ga en seirende begivenhet for Ilocanos folket over det spanske regimets strenge politikk på tobakken. Det du kan se inne i monumentet er svært begrenset, men det vises godt. Monumentet ligger midt i byen, ved siden av elven og torget med en liten tilhørende suvenirbutikk som selger lokalt kunsthåndverk. Vi prøver å være her til tidlig på kvelden slik at vi for fanget de vakre skiftende fargene monumenten blir belyst med. Vi avslutter kvelden med en deilig middag.

DAG 15
Laoag - Historiske Byen Vigan

Denne dagen forbeholder vi i Vigan for å utforske byen og besøke de beste å mest interessante stedene. Det er en liten times kjøretur fra Laoag, med mye vakker natur og spektakulære utsikter langs veien, det kommer til å bli en fantastisk reise. Vigan by opprettholder sin unike karakter som en autentisk spansk kolonistad, på en svært kompakt plass. Utpekt som Unesco World Heritage Site, har hele byen mange tradisjonelle hjem, konverterte herskapshus og vakre arkitektoniske soner som gjør dette til et unikt reisemål i Filippinene. Her reiser vi tilbake til en nostalgisk å vakker tid. La oss begynne å bli kjent med byen ved å besøke fem av de mest attraktive attraksjonene. Først, starter vi på Calle Crisologo, også kjent som Mena Crisologo Street, som er en spansk gate fra det 15. århundre, og betraktet som en av Unescos arver på Filippinene. Den er fyllt opp tett i tett med antikvitetshus og spesialbutikker som fører til byens gamle kirker. Dette er veldig historiske steder, som viser den sterke spanske innflytelsen i landet. Rundt området er det noen veldig bra restauranter med god mat og koselige kafér, sørg for å prøve den berømte Viganens empanadas. Prøv også å ta '' Caretela eller Kalesa '' en hest med en vogn, og hør på historier og hemmeligheter til familiene som pleide å tilhøre Vigan. Dette klassiske og historiske landemerket av en by, vil la deg oppleve stedet tilbake 200 år. Calle Crisologo er perfekt for å besøke om natten når gaten er tent med oljelamper som gir bort en nostalgisk “feel” fra det 18. århundre. Nedover den brosteinlagte gaten ligger Syquia Mansion, en herskapelig villa bygget i 1830, under den spanske kolonitiden. Den tjente som et hjem for den tidligere presidenten Elpidio Quirino og hans familie, og pleide å holde regjeringsfunksjoner. Dette er et av de fineste eksemplene på 'arquitecture mestiza' en hybrid av spansk og filippinsk arkitektur. Det to-etasjers herskapshuset består av både treverk å stein. Det er mange spennende og historiske ting du kan finne inne i herskapshuset. Man må ikke glemme å se på hvordan dette herskapshuset en viser en definert sosial klasseskille i den tidlige epoken i Filippinene. Historie interesserte samt arkitektur fanatikere vil definitivt forelske seg i dette stedet. La oss få hendene skittene med et keramikkurs helt gratis, vi befinner oss på Pagburnayan Pottery som kan være et høydepunkt i besøket. En veldig gammel keramikk fabrikk som opererte med en enkelt hjulplate hvor du kan se og selv lage krukker fra leire. Dette er et fascinerende sted å oppleve, her lærer vi hvordan de lagde leirpotter og en fantastisk kilde til suvenirer. Neste sted vi besøker er Bantay Bell Tower, en av Vigan's ikoniske symboler. Den gamle historiske kirken kjent som Bantay Church er en romersk-katolsk kirke dedikert til St. Augustine of Hippo. Det tjente som et vakttårn for piratene tilbake i den spanske kolonitiden som ga byene sitt navn '' bantay '' betyr vakt. Etablert 1590 som en av de eldste kirkene i regionen. Den var designet for å være grandiose og minner om spansk arkitektur. Det ble brukt materialer som murstein og mudder. Belfry sitter på en bakketopp med utsikt over et picturesque grønt beite og provinsen Abra. Å utforske denne gamle historiske bygningen er et must. Kom deg opp til toppen av klokketårnet hvor du kan få en panoramautsikt over hele byen. Etter lunsj tar vi turen for å utforske Baluarte Zoo, en zoologisk helligdom i Vigan med en interaktiv dyrelivsopplevelse. Dette er hundre hektar zoologisk park og feriestedet er eid av den tidligere Ilocos-guvernøren Chavit Singson. Denne parken er også kjent som hjemmet til de store kattene i Vigan. Hovedattraksjonen i dyrehagen er de hvite løvene, tigre og leoparder. Det flere spennende opptredener med både tigre, løver og reptiler, fire ganger daglig. Turister får lov til å komme nær dem og ha få et minneverdig øyeblikk fanget på kamera. En annen attraksjon er Safari Gallery, som har en bred visning av Singsons samling av sin hobby som jeger. Du vil se en visning av utstoppede ville dyr Singson har fått under sin jaktaktivitet i utlandet. Ved slutten av turen, “Strike a Pose” Under Baluarte skiltet mens du er omgitt av de utrolige statuene. En annen stolthet med Vigan er tradisjonell Abel-veving, som er det tradisjonelle vevde produktet av Vigan og Ilocos-regionen. Abelduken som er kjent for å være et sterkt, fargerikt materiale. Dette ble ofte utført i hjem hvor de lagde alt fra tepper, putevare og klær. Det som gjør vevet spesielt, er all den tid og krefter som legges inn i den. Prosessen er komplisert og arbeidsintensiv. Veverne lærer ofte fra sine forfedre, og de må mestre synkronisering av hender og føtter for å kunne bruke hånd-vevstolen. Vi for se teknikker for veving av abelduken. Når vi er fullt “utlært” har vi tid til å gå på suvenirbutikken eller hvile våre trette føtter og hender. Vi blir i Vigan til 20:00 hvor vi spiser middag før turen går til Dancing Fountain på Plaza Salcedo, Stort basseng og fontene med et nattlig show av synkronisert musikk og fargerike lys. Det pleide å være en nedsunket hage med monumentet til Salcedo ment å være en del av det monumentale landemerke. Den sunkne hagen ble på slutten av 70-tallet forvandlet til en lagune og igjen senere en “dansende fontene” som lokker utenlandske og innenlandske turister. Ikke gå glipp av dansefontenen.

DAG 16
Laoag - Tilbake til Manila

Velkommen tilbake til Manila, vi håper at alle hadde en fantastisk tur og kanskje har fått opplevd en av deres livs største eventyr. Selv om det kanskje til tider var ganske utmattende, håper vi at dere har masse med minner for livet,bilder å muligens noen souvenirer med hjem. Ses til vår siste gruppemiddag!

DAG 17
Manila - Utforske siste dag i Manila / Shopping

Ønsker du en guide eller lurer på noe er det bare å spørre. vi hjelper mer enn gjerne til. Hvis du ønsker å gå til kjøpesentrene, hvor du finner restauranter, kaffebar, spa og skjønnhet velvære, er det mye rundt. Håper du nyter din siste dag her i Manila.

DAG 18
Manila - Farvel Filippinene

Takk for at du valgte Hidden Paradise AS Håper å se deg neste gang ...

DAG 19
Oslo - Velkommen Hjem

Håper flyreisen var behagelig

Generell Informasjon
Hva er ikke inkludert

– Drikkevare til middager
– Tips
– Måltider og drikke utover programmet
– Klesvask, regninger, telefon
– Reiseforsikring

Reisefølge

Reiseleder fra Hidden Paradise og en lokal guide vil være som reisefølge under turen for å gi den beste opplevelsen av turen.

Tidsforskjell

Det er 7 timer tidsforskjell fra Norge til Filipinnene.

Klima og klær

For det meste av tiden under dagtid og nattid er temeraturen høy. Det er anbefalt å ta med seg sommerklær og bruke solkrem regelmessig. I fjellområder kan det bli kaldt rundt 20 C på dagtid og nattid.

Overnattingsteder

Her er steder vi skal overnatte:
- I’M HOTEL
- Lenox Hotel
- Hotel Elisabeth
- Banaue Hotel
- A&M Lodging House

Telefon og internett

Mobiltelefonen din fungerer i Filippinene og vi anbefaler at du kjøper deg et eget simkort med datapakke for internett, å bruke under turen.

Transport

Vi bruker gode og turistvennlige maxivaner eller minibusser gjennom turen. All transport har air condition og vil stoppe ofte for å ta pauser.

Pass og Visum

Norske statsborgere er ikke pålagt å ha visum til Filippinene ved reiser som varer under 30 dager. Passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter utreisedato. Har du en annen nasjonalitet, kontakt din ambassade.

Elektrisitet

Det er samme som i Norge, 220-240 V men har en annen stikkontakt. Dette kan kjøpes hvor som helst.

Sikkerhet

Det er generelt trygt og turistvennlig på våre destinasjoner, turister kommer fra hele verden til Filippinene.

Shopping

Alt er prisgunstig i Filippinene, hvor man kan finne alt fra luksuriøse varer til torggater. Vi blir igjen de siste 2 dagene i Manila for å ta en pause og få muligheten til å shoppe og avslapping.

Bestilling og betaling

Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 3500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen 10 dager. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

Vaksinering

Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

Reiseforsikring og Reisegarantifondet

På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Hidden Paradise anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske Reiseforsikring som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.
Hidden Paradise er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.